vrijdag 6 juli 2012

Vertelkoffer

Een vertelkoffer is een kleurrijke koffer met daarin een mooi prentenboek.
Een thema uit het boek is uitgewerkt met behulp van een informatief boek, een cd, attributen, handpoppen en spelletjes.

Een vertelkoffer biedt verschillende doelstellingen teweeg.
Een eerste doelstelling is de ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid.Het belangrijkste doel van de vertelkoffermethode is het betrekken van ouders bij het onderwijs en bij de ontwikkeling van hun kind. Ouders zijn betrokken op school, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bij alle aspecten van de vertelkoffer. Ze bedenken, maken en gebruiken de koffers. De vertelkoffer biedt ouders bovendien veel mogelijkheden meer betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun kind.

Een tweede doelstelling is Taalontwikkeling van ouder en kindDe Verteltassen bieden veel materialen aan om op een speelse wijze de woordenschat, het taalbegrip en het taalgebruik taal van kind en ouder bevorderen.
De laatste doelstellig is Lees- en voorleesplezier vergrotenDoor de Verteltassen wordt de leesbeleving van kind en ouder gestimuleerd en geprikkeld. Kinderen ervaren boeken op een plezierige, spannende manier. Dat stimuleert kinderen om meer te lezen en ouders meer voor te lezen

.


In mijn verteltas, heb ik gewerkt rond het boek "De wiebelbillenboogie" van Guido van Genechten. Rond dit boek zitten er allerlei dingen in de verteltas:



* Informatief verhaal: Van wie zijn die billen?
* Digitale versie van het verhaal
* Vertelplaten
* Liedje
* Allerlei spelletjes


Voor meer info over een verteltas kan je terecht op volgende pagina http://www.verteltas.nl/



1 opmerking:

  1. Hallo Marjorie, ik werk aan een boek met werkvormen voor de onderbouw. De verteltas komt hierbij ook aan bod. Ik ben benieuwd of ik jouw foto van de verteltas mag gebruiken voor mijn boek. Hierbij heb ik wel de originele foto nodig en geen internetbestand. Ik hoor graag van je! Mijn mailadres is lindavandeweerd@hotmail.com Groeten Linda

    BeantwoordenVerwijderen